Vægttab

Tab dig et halvt eller et helt kilo om ugen                   supermarket
Skal vægten ned, skal andelen af fedt og proteiner op. For fedt og protein mætter på en varig måde i modsætning til kulhydrater, som ikke giver nogen særlig massiv eller langvarig mæthed. Når du øger mængden af fedt og protein i kosten, behøver du ikke være sulten for at tabe dig.

Tag for eksempel 100 kalorier: En proteinkilde kunne være 10 skiver hamburgerryg. En kulhydratkilde kunne være 18 pasta-skruer. Som du kan se, er der stor forskel på, hvor mæt du kan blive på 100 kalorier fra protein eller fra kulhydrat.

Protein sætter din forbrænding i vejret, kroppen skal simpelthen bruge meget mere energi, når den skal forbrænde protein frem for kulhydrater.

Få lagt en personlig kostplan
Du fortæller, hvor meget du vil tabe dig pr. uge, samt hvor på kroppen det skal væk.

Så beregner vi recepten og lægger – sammen med dig – en plan, som svarer til ønsket. Dog under hensyn til sundheden undervejs!

Inden vi lægger din kostplan, skal vi først lave en kostanamnese, dvs. en lille rapport, som fortæller, hvordan din holdning til mad er, hvilken mad du normalt spiser, under hvilke forhold osv.

Alle disse ting skal være tilpasset netop dig, for at du kan opleve kostplanen som perfekt. Din kostplan skal indeholde madvarer, du kan lide. Og den skal naturligvis være blottet for madvarer, som du ikke holder af. En kur skal både være til at holde – og til at holde ud.

Det betyder nemlig noget for indholdet af din nye kostplan, om du spiser for eksempel din frokost hjemme eller har madpakke med. Om du spiser i kantinen eller under et møde.Det er også vigtigt for os at vide, om du har travlt, når du køber ind og laver mad. Eller om du bruger meget tid på måltidet. Om du har stor interesse for kulinariske oplevelser eller ej. Om maden skal være dyr eller billig, økologisk eller konventionel.
På vores udstillingshylder kan du se eksempler på en masse forskellige madvarer, som kan være til gavn for dig under dit vægttab. Formålet er at vise dig, at du ikke behøver opleve supermarkedet som en uvejsom jungle. Der er nemlig mange fødevarer, der markedsføres som “slanke-agtige” uden at være det den mindste smule.

 

Særlige forhold
Hvis du har sukkersyge, for meget kolesterol i blodet, for lavt stofskifte, levnedsmiddelallergi eller andet, der bør tages højde for, så sig til. Din plan bør målrettes, så alt, hvad kost kan kurere, også bliver kureret.